WERELDLICHTJESDAG HEILOO 2016

Op  zondag 11 december werd WereldLichtjesDag gehouden in de Cultuurkoepel Heiloo, dit jaar mede ondersteund door Stichting KIST.
WereldLichtjesDag is de wereldwijde herdenking van overleden kinderen.

wld_01_250 wld_02_250

[read more=”Lees verder” less=”Terug”]

Moeders, vaders, grootouders, broers, zusjes, stief- en schoonfamilie, vriendjes, vriendinnen, maatjes, buren, collega’s, kennissen steken een kaars aan voor de kinderen waarvan ze té vroeg afscheid hebben moeten nemen. Zij noemen hun naam en staan stil bij de herinnering aan hen. Ongeacht hun leeftijd of hoe lang het geleden is.
Overal in de wereld zijn er mensen die de kaarsjes één uur laten branden en zo ontstaat er een “lightwave” van licht en troost.

In de kapel zijn heel veel kaarsjes die voor een serene sfeer zorgen. Muziek tokkelt zachtjes op de achtergrond. Er worden glazen potjes gevuld met een schepje zand en een waxinelichtje en een touwtje aangeknoopt met een kaartje eraan omheen. Op het kaartje staat de naam van een overleden kind. Voor de ongeveer 150 bezoekers is het een emotionele avond. Mensen worden geraakt door het noemen van de namen van hun kinderen, door de muziek, door de gesproken woorden. Na afloop worden ervaringen gedeeld.

WereldLichtjesDag werd georganiseerd door ritueelbegeleiders Evi Velders en Marinta Rutten en werd mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Stichting KIST, het Associatie Uitvaartfonds, Stichting Kunstgetij, GBBD en dankzij de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers.

wld_03_250

[/read]