Vrijwilliger worden bij WereldLichtjesDag?

WereldLichtjesDag ook dit jaar?

 

Het is de vraag of er ook in 2024 weer een WereldLichtjesDag-herdenking komt in Heiloo. Als het aan het bestuur van KIST ligt wel, maar door het vertrek van enkele leden van het projectteam dreigt er een tekort aan menskracht om de herdenking op en rond de tweede zondag in december te organiseren en voor te bereiden.

WereldLichtjesDag is een dag waarop kaarsen aangestoken worden ter nagedachtenis van alle kinderen die te vroeg zijn overleden. Gezamenlijk laten we dan zien dat ze altijd geliefd en nooit vergeten zullen worden. De ervaring leert dat ouders en andere nabestaanden de herdenking als verbindend, troostrijk ervaren en het belangrijk vinden voor iedereen die zo’n groot verlies heeft
geleden.

 Ben je of ken je iemand die zijn of haar steun wil bieden aan families die (ook) een kind hebben verloren?
 Wil en kan je samenwerken in een klein team?
 Kan je goed organiseren en/of heb je creatieve ideeën en/of ben je goed in PR?
 Heb je nog een beetje tijd beschikbaar? (Gedurende de eerste helft van het jaar een klein beetje, daarna wat meer.)

Dan nodigen we je uit als vrijwilliger lid te worden in het projectteam van WereldLichtjesDag 2024 Heiloo.
Een nieuw of vernieuwd projectteam wordt niet in het diepe gegooid. Het kan terugvallen op de ervaring van mensen die de afgelopen jaren WereldLichtjesDag in Heiloo organiseerden. En op verschillende manieren is er begeleiding en advies van het KIST-bestuur. (Zie: https://stichtingkist.nl/voor-makers/) Tenslotte is er een groep vrijwilligers die op de dag zelf de handen uit de mouwen wil steken.

Als je geïnteresseerd bent om mee te werken in het projectteam voor WereldLichtjesDag 2024 Heiloo, neem dan contact met ons op via info@stichtingkist.nl. We zullen je meer informatie geven over wat je kunt verwachten en hopen dat jij je dan bij het projectteam aansluit om deze speciale dag in Heiloo te kunnen blijven organiseren.