Expositie in De Stut in Heemskerk

De Vlinder in Heemskerk sluit af
Het project ‘Thuis toen ik tien was’ is succesvol afgerond op basisschool De Vlinder in Heemskerk. De laatste lesdag was tevens de eindexpositie, waar ouders en grootouders de kans kregen om te zien wat de leerlingen uit groep 6 en 7 hebben gemaakt.

Met veel plezier hebben de leerlingen hun interviews verwerkt in twee tekeningen, waarin ze het contrast tussen hun eigen leven en het leven van hun opa, oma of ouders toen zij tien waren, hebben uitgebeeld. Dit resulteerde in een boeiende expositie die veel belangstelling trok, niet alleen vanuit de familie, maar ook van de pers. Het project stond zelfs de volgende dag op de voorpagina van het Noordhollands Dagblad. De leerlingen waren dolenthousiast over deze geweldige afsluiting van het project, aldus leerkracht Rik: “Wat een fantastisch einde van het project! Het was ontzettend leuk!”

Expositie in de Stut
Op 20 juni nodigen wij alle ouderen uit de omgeving van het Europaplein uit om in ontmoetingscentrum De Stut de prachtige expositie van de kinderen te bewonderen. Het is een bijzondere gelegenheid, want op deze dinsdagmiddag zal de eerste vertelbijeenkomst plaatsvinden voor de ouderen die zijn geïnterviewd over hun jeugd door de leerlingen van De Vlinder. Het is een unieke kans om samen te komen en herinneringen uit te wisselen, te genieten van elkaars gezelschap en te luisteren naar verhalen over vervlogen tijden. Breng gerust vrienden, kennissen en buren mee. Ook de daaropvolgende drie dinsdagen, namelijk op 27 juni, 4 juli en 11 juli, kan men langskomen bij De Stut.
Het project gaat verder in Amsterdam
Op woensdag 14 juni zal het project van start gaan op de Burgemeester de Vlugtschool in Amsterdam. We zijn verheugd dat dit project wordt ondersteund door de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam), waar de expositie van deze basisschool te bewonderen zal zijn.
Vormgeving en concept lesmateriaal
Gaia Nuissl ( GaiaLab) heeft een grote bijdrage geleverd aan het project. Haar inzet voor de vormgeving van het lesmateriaal en de affiches en haar creatieve input voor het concept van zowel het lesmateriaal als de expositie zijn van onschatbare waarde.  Zij stopt met het project, maar wij willen haar oprecht bedanken voor haar inspanningen en bijdragen en zijn blij dat wij met haar opzet verder kunnen.