Filmproject Limmense Bloemendagen

limmen-1_250 limmen-2_250

In het voorjaar van 2017 zal het de 65ste keer zijn dat het Noord-Hollandse dorp Limmen, met ongeveer 7.000 inwoners, omgetoverd wordt in een zee van lentebloemen. Tijdens de jaarlijkse Bloemendagen sieren vele mozaïeken gemaakt van hyacinten het dorp. Deze oer-Hollandse traditie van samen prikken en mozaïeken maken dreigt te verdwijnen. Mensen lijken geen tijd meer te hebben en de meeste bollenvelden hebben inmiddels plaats gemaakt voor woningen en bedrijven.

[read more=”Lees verder” less=”Terug”]

Filmmaker bij Stichting KIST, Marriët Haverkamp, gaat met haar camera op zoek naar de betekenis van gemeenschapszin en hang naar verbinding in een ooit zo hecht dorp. Samen met geboren en getogen Limmenaren duikt zij in de rijke filmarchieven op zoek naar de historie van de bloemendagen om zo een beeld te scheppen van de hedendaagse situatie. De film vertelt een verhaal van oude ambachten, traditie en de liefde tussen het Noord-Hollands landschap en haar bewoners. In het voorjaar van 2017 zal de documentaire in première gaan in het prachtige totaal gerestaureerde oude schoolgebouw naast de Hortus Bulborum.

Ontmoeting

Op donderdag 8 december kwamen bewoners en initiatiefnemers samen in het Bollenmuseum van Limmen om het project gezamenlijk te starten. Onder bezielende leiding van Peter Valkering, Coördinator fotografie/film Oud Limmen, werd de historie van Limmen, het Noord Hollandse landschap en de traditie van de Bloemendagen verkend door historische films te bekijken en verhalen uit te wisselen. Aan de hand van deze verkenning zijn die avond nieuwe ideeën ontstaan voor de film en de komende Bloemendagen, die plaatsvinden van 30 april tot 6 mei 2017.

Crowdfunding

In januari gaan de prikploegen van Limmen zich al voorbereiden.. Aan het eind van die maand start de crowdfundingscampagne voor het project om de film af te kunnen ronden. Deze crowdfunding zal veel diverse mensen bereiken en zo bijdragen aan de bekendheid van de film, het project en de Bloemendagen.

Uiteraard houden we je van alle activiteiten op de hoogte via onze nieuwsbrief en website.
Wil je meer informatie over het project of de film? Neem gerust contact op met Marriët Haverkamp op 06 47316902 of mhaverkamp@hetnet.nl

[/read]

View more posts from this author