Educatie 2020

In 2020 wordt het lesmateriaal van het project ’75 jaar vrij in Castricum’ aan alle basisscholen van Castricum, Limmen en Akersloot aangeboden. De leerkrachten zijn vrij welke onderdelen ze van het project uitvoeren. Stichting Kist is als vraagbaak op de achtergrond aanwezig.
We zullen een weerslag van hun activiteiten op deze website verslaan.

‘Oorlog in de duinen’

Met de plusklas van Helmgras en groep 7 van de Cuneraschool in Bakkum voeren we het project ‘Oorlog in de duinen’ uit. Wederom maken leerlingen zelf filmpjes waarbij de verhalen van ooggetuigen centraal staan. Dit keer richten we ons met de filmpjes op twee specifieke onderwerpen:
Met de Cunera onderzoeken we wat mensen voor herinneringen hebben aan het duingebied en het strand in de oorlog. De filmpjes die hierover gaan zullen vanaf 26 april vertoond worden in De Hoep.

Met Helmgras onderzoeken we archeologische vondsten die te maken hebben met de luchtoorlog. We vragen ooggetuigen hoe zij de luchtoorlog hebben ervaren. De filmpjes die we met de leerlingen maken worden vertoond in de expositie van het Huis van Hilde.

De expositie in Huis van Hilde wordt 23 april 2020 geopend en is drie maanden te zien.