Vertelmiddag en Crowdfunding! Stichting KIST

Google map NZee 2015-10-12 om 17.01.45 De voorbereidingen voor het filmproject ‘Graven naar het verleden van het Noordzeekanaal’ zijn in volle gang. Deze woensdag is in het Zee- en havenmuseum de vertelmiddag over de geschiedenis van de visserij van 2 tot 4 uur. Een volgende vertelmiddag staat gepland op woensdagmiddag 4 november in het oude Stadhuis in Velsen-Zuid. Deze locatie is speciaal gekozen omdat we het gaan hebben over de perikelen in de jaren zestig van de twintigste eeuw in Velsen-Zuid.

Toen ik geboren werd, in 1966, was hier in dit pittoreske dorp van alles aan de hand. Het kanaal diende verbreed te worden en daar moest het oude dorp Velsen voor wijken. Tenminste, een deel van het dorp is toen afgebroken en dus in zekere zin in het kanaal verdwenen. Hier willen we het graag met inwoners uit Velsen-Zuid, maar ook met andere geïnteresseerden of betrokkenen uit heel Velsen of Beverwijk over hebben. Kunt u zich nog herinneren hoe dat verbreden ging, moest u misschien uw huis uit of kon u niet meer naar uw favoriete winkel? Kom naar deze vertelmiddag van 2 tot 4 uur en meld u aan via info@stichtingkist.nl
We doen er alles aan om ons filmproject onder de aandacht te brengen. Gisteren hield ik in Castricum een lezing over de geschiedenis van het Noordzeekanaal. Ook in Castricum bleek er veel interesse voor deze geschiedenis, de zaal was goed gevuld en iedereen luisterde ademloos naar het wel en wee van de kanaalgravers en keek naar een filmopname met een nazaat van een kanaalgraver. Het was zo leuk dat we graag nog meer lezingen en presentaties geven. Dus weet u een geschikte ambiance, een vereniging of Rotarygroep bij u in de buurt die mogelijk interesse heeft? Laat het weten via info@stichtingkist.nl
Natuurlijk vertellen we dan ook dat we bezig zijn met een crowdfundingsactie voor onze film ‘Graven naar het verleden van het Noordzeekanaal’ en laten ons voorfilmpje zien.
Die kunt u ook bekijken via www.voordekunst.nl en dan Noordzeekanaal intoetsen. Helemaal fijn als u een financiële bijdrage via deze site geeft zodat de film er daadwerkelijk kan komen! Kijk op de site wat de tegenprestaties zijn.
Op onze website www.stichtingkist.nl vind u diverse filmpjes die we nu al maken over de geschiedenis van het Noordzeekanaal.

Pauline van Vliet