Bloemendagen Limmen

Het project Bloemendagen Limmen is een samenwerkingsverband met de Stichting Bloemendagen. In 2017 bestaan de Bloemendagen Limmen 65 jaar.

De film vertelt het verhaal van een groep enthousiaste bewoners die zich hard maken voor het voortbestaan van de Bloemendagen. In de film worden deze Limmenaren gevolgd door de camera. Wat zijn de drijfveren van de dorpelingen om deze traditie, de jaarlijkse bloemendagen, in stand te houden? En lukt het ze ook dit jaar weer?

Door het oog van de camera zien we het dorp en zijn bewoners in actie komen voor de bloemendagen. Maar in feite ook voor het behoud van de dorpscultuur. Met een terugblik naar de historie volgen we het relaas van deze inspirerende dorpbewoners nu, die zich anno 2016 inzetten, voor iets wat toen heel gewoon was, verbinding met elkaar.

beeld2_560

FILM BLOEMENDAGEN LIMMEN ZEER GOED ONTVANGEN

Veel mensen hebben de film over de Bloemendagen in Limmen al kunnen bekijken en de reacties zijn unaniem positief: de film wordt gezien als een documentaire waarin je als Noord-Hollander de saamhorigheid van het dorp herkent.

[read more=”Lees verder” less=”Terug”]

Iedereen leeft toe naar dit jaarlijkse evenement, het hele dorp is er bij betrokken. In de documentaire gaat filmmaker Marriët Haverkamp in op de historie van het evenement, dat in 2017 voor de 65ste keer plaatsvond. Wat is de achtergrond van dit voor het dorp zo verbindende en kenmerkende evenement?
Bij de vertoning in De Oude School in Limmen hebben veel bezoekers de film gezien en ook bij de officiële première op 1 juni was de zaal goed gevuld. De bezoekers waren heel enthousiast over de documentaire.
Mooi extraatje is de uitzending door RTV NH van de documentaire op 8 juli.

[/read]