In de pers

Documentaire over vrouwen bij Hoogovens, NHD 30 maart 2019

Documentaire over vrouwen bij Hoogovens, NHD 30 maart 2019.

Wereldlichtjesdag 2018 Heiloo

Wereldlichtjesdag een oase van liefde en warmte

Wereldlichtjesdag: kaarsjes van ouders voor overleden kinderen

 

Staal voor aardbeien

Staal voor aardbeien

Wereldlichtjesdag voor de vierde keer in Heiloo.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Noordhollands Dagblad 6 nov. 2017 “Castricum 1967”

Noordhollands Dagblad 6 nov. 2017 “Castricum 1967”

Nieuwsblad voor Castricum, project 1967 (2)

Nieuwsblad voor Castricum, project 1967 (2)

Nieuwsblad voor Castricum, project 1967

Nieuwsblad voor Castricum, project 1967

Buurtproject ” Castricum in 1967 ” nu in Oosterbuurt

Door “105 Radio Castricum”

CASTRICUM – in het kader van haar vijftigjarig jubileum, zet de Werkgroep Oud-Castricum middels het buurtproject ” Castricum in 1967 ” iedere maand een buurt uit Castricum/Bakkum in de schijnwerpers. In de maand maart is het de beurt aan de Oosterbuurt, in combinatie met Molendijk-Zuid.

Lees meer … 

Kijk op Castricum …

Noordhollands Dagblad … 

 

Zoeken naar historie van kanaal

Door de Dichtbijredactie van Nieuwsblad IJmuiden, Santpoort & Velserbroek
28 mei 2015

VELSEN – In maart is op het Vellesan College het project Waren mijn voorouders kanaalgravers? van start gegaan. Het project is ontwikkeld door Pauline van Vliet van stichting KIST, in samenwerking met het Vellesan College.

Lees meer …

‘Het Noordzeekanaal is onze levensader’

Door Jeroen Dikker van Ijmuider Courant
9 maart 2015

VELSEN-ZUID – Het is misschien wel één van de belangrijkste verbindingsroutes van Nederland. Het Noordzeekanaal. Zondag was het precies 150 jaar geleden dat de eerste schep in het zand werd gezet voor het doorgraven van de duinen van het Wijkermeer tot aan de Noordzee. Om dit te vieren, ging historica Pauline van Vliet van Stichting Kist op zoek naar de verhalen achter het kanaal, om uiteindelijk een film te maken over de verbindingsroute. Met de inwoners van de IJmond wil de stichting dit stuk geschiedenis weer tot leven wekken.

Historie Noordzeekanaal wordt verfilmd

Door de redactie van Ijmondiaan
1 februari 2015

In de film ‘Graven naar het verleden van het Noordzeekanaal’ brengt Stichting KIST uit Castricum de fascinerende geschiedenis van het kanaal in beeld. De première is naar verwachting in augustus 2016, tijdens het Havenfestival in IJmuiden.

Lees meer …

‘Noordzeekanaal is fascinerend’

Door de Dichtbijredactie van Nieuwsblad IJmuiden, Santpoort & Velserbroek
24 november 2014

VELSEN – Filmmaakster Pauline van Vliet heeft de grote lijnen in haar hoofd. Het idee om een film te maken over historie en toekomst van het Noordzeekanaal mag gedurfd genoemd worden. Van Vliet heeft daarentegen ervaring. De Castricumse reconstrueerde de slag van Castricum (1799) in een soort documentaire/docudrama genaamd ‘Soldaat onder het zand’. Ook werden er lezingen over de slag gegeven Het succes was groot. Drie dagen was de plaatselijke bioscoop in Castricum uitverkocht. Ook in de IJmond gaat het project over de realisering van het Noordzeekanaal leven, zo is de motivatie van Van Vliet.

Lees meer …

’De Slag Herdacht’ een feest in Castricum

Door Manon Kentie van Noordhollandsch Dagblad Kennemerland
5 oktober 2014

CASTRICUM – Wie zondag 5 oktober 2014 nietsvermoedend door Castricum reed, moet af en toe gek opgekeken hebben. Soldaten uit de tijd van de Slag bij Castricum, maar ook uit de Tweede Wereldoorlog stonden her en der verspreid in het dorp, verhalen vertellend over een van de twee oorlogen. Zij stonden op acht markante historische plekken, waar de 18 kilometer lange fietstocht, een van de onderdelen van het evenement ’De Slag Herdacht’, langs voerde.

Lees meer …

De Slag Herdacht: delen staat centraal

Door de webredactie van Castricum 105
4 oktober 2014

CASTRICUM – Op 6 oktober is het 215 jaar geleden dat de Slag bij Castricum werd uitgevochten, tussen de Russen, Britten en Fransen. In het weekend voorafgaand aan 6 oktober wordt de slag herdacht.

Nadat vorig jaar de film Slag bij Castricum, soldaat onder het zand in première ging, werd besloten om van de slag bij Castricum een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Dat is dit jaar gelukt, met een vol programma in het weekend van 4 en 5 oktober.

Lees meer …

Slag per fiets herdacht

Door Hans Boot van Werkgroep Oud-Castricum

Zondag 5 oktober 2014 wordt op verschillende plekken in Castricum stil gestaan bij de herdenking van de Slag bij Castricum die 215 jaar geleden plaatsvond.
Ook de Landschapsdag staat in het teken van herinneringen aan deze oorlog. Een fietstocht voert u langs acht interessante punten waar verhalenvertellers in gepaste outfit een toelichting geven.

Lees meer …

Ook Stichting Oer-IJ doet mee aan ‘De slag herdacht’

Door de Dichtbijredactie van Nieuwsblad voor Castricum
23 september 2014

CASTRICUM – Het aftellen naar de herdenking van de slag bij Castricum is begonnen. Eén van de programmaonderdelen van het evenement De Slag Herdacht op zondag 5 oktober is een fietstocht langs een achttal plekken in het landschap in en rond Castricum. Daar valt niet alleen over 1799 een verhaal te vertellen, maar ook over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer …

Slag bij Castricum óók in het teken van hedendaagse vluchtelingen

Door Hans Boot voor Vluchtelingenwerk Nederland
15 september 2014

De Slag bij Castricum werd gevochten in 1799. De herdenking op 5 oktober 2014 staat niet alleen in het teken van de historische veldslag, maar óók van nieuwe oorlogen, en hedendaagse vluchtelingen. Clemy de Rooy van VluchtelingenWerk Noordwestholland is mede-organisator.

Lees meer …

Slag bij Castricum op Herhaling

Door de webredactie van Castricum 105
12 september 2014

CASTRICUM – Na het succes van vorig jaar, komen er ook dit jaar activiteiten rondom de slag bij Castricum.

Lees meer …

Voltooid verleden. Reportage Documentaire Merdeka over Indiëgangers uit Castricum

Arno Haijtema voor de Volkskrant
29 juni 2012

Scholieren interviewen dorpsgenoten die in Indië hebben gediend. Materiaal voor de bijzondere film Merdeka.

Lees meer …

Strandjutten vroeger en nu

Door de Dichtbijredactie voor Nieuwsblad voor Castricum
25 mei 2011

CASTRICUM – Cineast Paulien Van Vliet, bekend van de documentaire ‘Ik wist niet wat oorlog was’ komt met een nieuwe film: Strandjutten vroeger en nu. “Het is eigenlijk een educatief project” licht de filmmaakster toe.

Lees meer…

« Page 1 »