Praktische informatie

In de ochtend staat de bus er van tien tot twaalf en in de middag van twee tot vier.

Op drie plekken kun je ook mee rijden naar het middagprogramma. Dit is vanuit Hoorn, Heiloo en Castricum. Hier zijn kosten aan verbonden. Voor Hoorn en Heiloo kost dit 5 euro en de speciale VIBTRIP, waarmee u het gehele project financieel ondersteunt, kost 50 euro. Opgeven via projectleider@stichtingkist.nl en voor Heiloo bij ’t Trefpunt.

De Hoogovenbus gaar rijden van zaterdag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober.
Welke lokaties worden aangedaan zijn: Egmond, Schagen, Heiloo, Castricum, Hoorn, Heemskerk, Velsen Noord, IJmuiden.

De kop is er af!
Zowel in Hoorn als in Velsen Noord hebben we een leuk evenement gehad en mooie verhalen opgetekend.
Mensen vonden het leuk om de bus te bezoeken en daarna bij een kopje koffie te blijven vertellen en praten met elkaar.
We kregen veel complimenten hoe we het georganiseerd hebben.

En we hebben twee winnaars van de BUS QUIZ:

In Hoorn is de winnaar C. Lerdal en in Velsen Noord J. Geldermans.
Van harte gefeliciteerd allebei, er komt een mooie prijs naar jullie toe, we nemen contact op!

DE BUS IN HOORN

Promotie Project Hoogovenbus :

24 september Dag Oud Hoogovenpersoneel Festivalterrein Tata Steel
28 september Vertelbijeenkomst Bibliotheek Heerhugowaard
7 oktober Historische rondwandeling Wijk aan Zee Julianaplein

Ook hier kunt u langs komen!

Vrijwilligers aanmelden

Wij kunnen voor alle dagen dat de bus gaat rijden, van 20 t/m 28 oktober, vrijwilligers gebruiken. Als vrijwilliger help je bij de opbouw, staat bezoekers te woord, noteert of neemt op. Het worden onvergetelijke dagen.
Meld je aan bij Pauline van Vliet via projectleider@stichtingkist.nl

In de bus kunt u herinneringen ophalen en herinneringen kwijt. U kunt verhalen horen en verhalen vertellen die zullen worden genoteerd en/of opgenomen.
De inrichting zal u helpen vele herinneringen op te halen. Kom langs, u zult er geen spijt van krijgen.

Entree: uw mooiste verhaal!

In 1955 woonde het personeel van de Hoogovens over de verre omtrek verspreid: