Nieuwsberichten

In deze rubriek vindt u eerdere nieuwsberichten van Stichting KIST. Ze geven een
gevarieerde indruk van onze activiteiten en projecten.

UITNODIGING INSPIRATIEBIJEENKOMST 9 MAART: DENK MET ONS MEE

Heeft u een idee voor een nieuw project en wilt u met ons brainstormen over de mogelijkheden? Of wilt u nader kennis maken met Stichting KIST en uw suggesties voor lopende projecten met ons delen? Kom dan op vrijdagavond 9 maart naar onze inspiratiebijeenkomst. Wij gaan graag met u in gesprek!

De avond start om 19.30 uur en wordt gehouden bij onze voorzitter thuis, Tetburgstraat 1, Castricum. We delen die avond de ideeën voor nieuwe projecten die bij onze projectleiders leven en horen graag over uw plannen en suggesties. Wilt u erbij zijn? U bent van harte welkom! Graag aanmelden via info@stichtingkist.nl

Uitnodiging voor de inspiratiemiddag ‘De Hoogovenbus’ op zaterdag 13 januari

We nodigen je van harte uit voor de inspiratiemiddag ‘De Hoogovenbus’ op zaterdag 13 januari!

Ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan van De Hoogovens presenteert Stichting KIST je graag het project ‘De Hoogovenbus’. In de zomer van 2018 gaan we met een Hoogovenbus verhalen ophalen in de provincie Noord-Holland. Die verhalen gaan over drie generaties werken bij en leven met de Hoogovens (Corus, Tata Steel). Het project wordt uitgevoerd van juni tot oktober 2018.

Een bus is ons al toegezegd door Jan de Wit Groep, de huidige personenvervoerder van Tata Steel. Dus het begin is er! Deze bus wordt omgebouwd tot een mobiele verhalenkaravaan waarin herinneringen worden gedeeld, vertoond en verder verteld. De Hoogovenbus krijgt in de loop van de zomer steeds meer vorm.

Op 13 januari lichten we onze plannen toe, we laten alvast enkele verhalen horen en zoeken draagvlak. We vinden het leuk als jullie meedenken en met goede ideeën komen voor de inhoud, de vorm en de financiering van ons Hoogovenbus-project.

Leuk als je komt, meld je hier aan.
Wij hopen je 13 januari te zien!

Het bestuur van Stichting KIST
en projectleider Pauline van Vliet

Plaats Grand Café Wierenga, Bakkerspleintje 26, Castricum
Datum 13 januari 2018
Tijd van twee tot vier uur ’s middags
Parkeren onder het Bakkerspleintje
Openbaar vervoer NS-station Castricum is ca.5 min. lopen

Aanmelding voor de inspiratiebijeenkomst op 13 jan. 2018

Aanmelding voor de inspiratiemiddag project De Hoogovensbus,
13 jan. 2018
14.00-16.00 uur

WERELDLICHTJESDAG 10 DECEMBER 2017 IN HEILOO

Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag / Worldwide Candle Lighting gehouden. Dit jaar ook in de Cultuurkoepel in Heiloo, waar we graag deel uitmaken van een ‘lightwave’ met het aansteken van kaarsjes en het noemen van de namen. Een moment van troost en herkenning met live muziek en mooie woorden.

Lees verder

Nieuwsbrief Stichting Kist 20 nov. 2017

Klik hier om de Nieuwsbrief te zien waarin verslag wordt gedaan van alle aktiviteiten van het slotweekend van het project “Castricum 1967”.

Video-impressies van het slotweekend “Castricum 1967”

Video-impressie cabaret “Tussen de schuifdeuren”

Video-impressie jubileumdag 4 nov.

Video-impressie otreden “The Frogs”

BESTUUR STICHTING KIST WEER COMPLEET

Sinds de komst van Aad de Wit (secretaris) en José Ursem-Kuilboer (algemeen lid/PR & Communicatie) is het bestuur van Stichting KIST weer compleet. Samen met voorzitter Ilja Beudel en penningmeester Maarten Geerdes zetten zij zich in voor diverse culturele projecten in Castricum en omgeving.

Lees verder

NIEUW BESTUURSLID STELT ZICH VOOR

José Ursem-Kuilboer is sinds begin dit jaar actief voor Stichting KIST en in juli officieel toegetreden tot het bestuur. Zij stelt zichzelf graag aan u voor.

Lees verder

BELEIDSPLAN 2017-2023 STICHTING KIST GEPUBLICEERD

Het nieuwe bestuur heeft er zin in! Eerste activiteit was het actualiseren van het beleidsplan.
Hier vindt u dit beleidsplan, geldig voor de jaren 2017-2023.

SPETTERENDE AFSLUITING PROJECT CASTRICUM ’67

Project Castricum ’67, waarin Stichting KIST intensief samenwerkt met Werkgroep Oud-Castricum, nadert zijn einde. Met dit project, dat in januari van dit jaar van start ging, wordt het 50-jarig bestaan van de Werkgroep Oud-Castricum gevierd. Na de buurtprojecten in heel Castricum wordt het project afgesloten met een feestweekend in en om Geesterhage.
Houd 3, 4 en 5 november vrij in de agenda en vier met ons mee!

Voor meer informatie: zie de website van Castricum1967.

Lees verder

BIJZONDERE EXPOSITIE IN BEVERWIJK

Van 4 september tot 27 oktober is in de hal van het Stadhuis van Beverwijk een bijzondere expositie te zien. De expositie is het resultaat van een fotoproject van leerlingen van de Internationale Schakelklas. De opdracht was: “Verbeeld hoe je je toekomst in Nederland voor stelt”.

Lees verder

DE WREKERS, WIE KENT ZE NOG?

Inmiddels zijn we al weer bij de laatste buurt van het buurtproject ‘Castricum in 1967′ beland. Dit is Noordend. Hier ligt de Visser ’t Hooftschool die enthousiast mee doet met het project (zie foto). Noordend bestond nog niet in 1967. De Alkmaarderstraatweg, de belangrijkste uitvalsweg van Castricum, liep dwars door wat nu Noordend is, heen. Nu kunnen we slechts de sporen van deze hoofdweg terug zien door enkele oude bomen die ooit langs de weg stonden. Op 17 oktober is iedereen uit de Bloemen- en Vogelbuurt evenals andere geïnteresseerden van harte welkom om te horen hoe de buurt ontstaan is.

Lees verder

NET VERSCHENEN: BOEK OVER ONS PROJECT “WIJKPLAATS”

Na een succesvolle tentoonstelling en een mooi project met jongeren (zie elders in deze nieuwsbrief) is er nu ook een boek over het project Wijkplaats: Wijkplaats – De IJmond: smeltkroes en toevluchtsoord. Het boek geeft een overzicht van immigratie in de IJmond: de actuele problematiek van autochtone Nederlanders en nieuwkomers wordt belicht en in een historisch perspectief geplaatst.

Lees verder

Expositie fotoproject Wijkplaats in de hal van het Stadhuis Beverwijk

Van 4 september tot 27 oktober is in de hal van het Stadhuis van Beverwijk een bijzondere expositie te zien. De expositie is het resultaat van een fotoproject van leerlingen van de Internationale Schakelklas. De opdracht was: “Verbeeld hoe je je toekomst in Nederland voor stelt”.

Lees verder

STICHTING KIST IS OP ZOEK NAAR NIEUWE PROJECTEN!

Met het afronden van projecten als de Bloemendagen in Limmen en Wijkplaats is er bij Stichting KIST weer ruimte voor nieuwe initiatieven en projecten. Heeft u een idee/project dat voldoet aan onze missie?

Lees verder

« Page 1, 2, 3 ... 6, »